Køkkenet
Børnene får sund hjemmelavet økologisk mad i Kastanjen hver dag. På tavlen ved køkkenet samt i indgangspartierne har I mulighed for at se madplanen en uge frem. Det er politisk bestemt, at alle daginstitutioner i Albertslund kommune serverer min. 75% økologisk kost. I Kastanjen er ca. 85 % af kosten fremstilles af økologiske produkter.
Vi spiser både svine, okse og kyllingekød. Kyllingekød er som regel halalslagtet. Hvis kødet ikke er halalslagtet, vil der være et proteinrigt måltid for de børn, der kun spiser halalslagtet kød.
Vi er et traditionsrigt hus også hvad angår kost. Vi holder påskefrokost, hvor vi bl.a. får laks, fiskefilet, æg, tomat og frikadeller. Til jul får vi flæskesteg med brunede kartofler, sovs og rødkål.
Der bliver lavet en madplan for hver uge som hænger på opslagstavlen ved køkkenet og i de forskellige teams
Hvis man har spørgsmål vedr. kosten, gode ideer eller nye forslag til opskrifter, er man meget velkommen til at besøge Bozena i køkkenet.
- Download: Kontrolrapport 2015
- Gode links:Madpakkeservice, Alt om kost, Miljø og Sundhed
Læs Albertslund kommunes mad og maltidspolitik: Download:www.albertslund.dk/media/159782/Mad-og-maaltidspolitik.pdf
Vores madplan for ugen kan se sådan ud:
Mandag får vi varierende grøntsags supper eller grød
Onsdag får vi rugbrød med pålæg og grøntsager
Tirsdag/torsdag/fredag får vi varm mad, både vegetar, fisk og kødretter.
Fredag Mad lavet på bålet
Til eftermiddagsmad får vi varieret mad såsom hjemmebagte grovboller, koldskål, rugbrød og lækker frugt