Fødselsdag i Kastanjen

Fødselsdage.

Fødselsdage og fejring af vores fødselsdage er en dejlig ting, og noget alle børn glæder sig til. Det skal helst være en dag hvor alle børn er glade og har en god oplevelse.

Vi har i personalegruppen drøftet dette, og med udgangspunkt i at alle børn i Kastanjen skal føle de er en del af fællesskabet og inkluderet, har vi følgende kommentarer til fejring af fødselsdage.

• Vi holder børnenes fødselsdag i Kastanjen, i deres gruppe. Der synger vi fødselsdagssang og hvis de ønsker det, kan de dele noget ud som de har med hjemmefra, til deres kammerater.
  • Vi kommer ikke hjem til en fødselsdag, da det kan være meget sårbart for fødselsdagsbarnet, hvis vi, af en eller anden årsag, bliver nødt til at aflyse. Vi vil gerne komme hjem på besøg en anden dag, som ikke er fødselsdag. Det er ikke lige så sårbart for barnet hvis vi er nødt til at aflyse besøget og vi kan nemmere lave en aftale om et nyt besøg en anden dag.

At holde fødselsdag hjemme for kammeraterne er en stor ting, både for fødselsdagsbarnet og dem der er blevet inviteret. Det er noget børn er meget bevidste om, og kan være en meget udsat situation for det enkelte barn. Af hensyn til fællesskabet i Kastanjen har vi følgende henstillinger.

• Uddeling af invitationer: hvis man ikke uddeler til alle i barnets gruppe, skal dette ikke ske i Kastanjen. Det kan være hårdt for de børn der ikke får en invitation. Der kan være børn der selv mener, at de er fødselsdagsbarnets bedste ven og ikke kan forstå hvorfor de ikke får en invitation når nu de andre gør. Invitationerne kan i stedet deles ud til børnenes private bopæl.
  • Hvis man som forældre ønsker, at hente de børn der er inviteret til fødselsdag i Kastanjen skal det være fordi hele gruppen er inviteret og derfor skal hele gruppen tages med ved afhentning. At blive hentet til en fødselsdag er noget der er stort, og hvis der er børn der ikke bliver taget med, kan de føle sig udenfor.
  • Hvis fødselsdagen bliver holdt på en hverdag og det ikke er hele gruppen der er inviteret til fødselsdag, må de inviterede børns forældre selv hente deres barn i Kastanjen og aflevere det der hvor fødselsdagen bliver holdt.